به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان\" مهران سرمدیان\" سرپرست اداراه کاشان،با اعلام خبر فوق افزود:نخستین موزهی تخصصی اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی روز یکشنبه27 مهرماه با حضور مسئولین شهری و سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری افتتاح می شود.
وی با تاکید بر اینکه اسباببازی و عروسکهای سنتی ایرانی بخشی از فرهنگ این مرز و بوم به شمار میروند که میتوان از بخشهای مختلف نظیر صنایع دستی و هنر به آن نگاه کرد چرا که این موضوع بخشی از تاریخ نمایش و تاریخ کودکی به شمار میرود افزود:طراح و مدیر موزه نخستین اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی از سال ۱۳۸۷ طرح پژوهشی خود را دربارهی عروسک و اسباببازیهای مناطق مختلف ایران آغاز کرده است و در طرح پژوهشی که هنوز ادامه دارد، بخشی از عروسکها ، اسباببازیهای کودکان و بزرگسالان و عروسکهای خیمهشببازی را مورد پژوهش قرار داده و نمونههایی از آنها را جمعآوری کرده است.
\"سرمدیان\" با بیان اینکه تا کنون ۱۱۰ عروسک و ۱۰۰ اسباببازی برای نمایش در موزهی اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی جمعآوری و آمادهی نمایش شدهاند، ادامه داد: این اشیا به مناطق مختلف ایران، از جنوب تا خراسان و آذربایجان، کردستان، مناطق مرکزی، گیلان، مازندران و سیستان و بلوچستان تعلق دارد و با توجه به اینکه هنوز این طرح پژوهشی در کل کشور به پایان نرسیده، تعداد آثار قابل نمایش در این موزه افزایش خواهدداشت.
وی با بیان اینکه این موزه با سرمایهگذاری شخصی آقای امیر سهرابی افتتاح میشود، گفت: سال گذشته، خانهی «جعفر علامه فیضی» روحانی و شاعر اواخر دورهی قاجار توسط امیر سهرابی خریداری شد و مرمت و آمادهسازی بنای ساختمان با هدف تبدیل به موزه انجام شد.
دبیر ستاد خدمات هماهنگی سفر شهرستان کاشان همچنین از صدور مجوز تاسیس موزهی « موزهی اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی » از سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خبر داد و افزود: قدیمیترین اشیای این موزه، عروسکهای خیمهشببازی مربوط به اواسط دورهی قاجار هستند که از روستاهای شهرستان «نایین» و وسایل شعبدهبازی متعلق به اواخر دورهی قاجار از شهراصفهان جمع آوری شدهاند.
« موزهی اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی » در بافت تاریخی کاشان، روبهروی خانهی طباطباییها، در کوچه علامه فیضی قرار دارد.
انتهای پیام/